• Ogłoszenia

• rafcio

Nowa Wersja Forum   28.07.2016

Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl

34534534534

Użytkownicy
  • Zawartość

2
  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Licznik lajków.

O 34534534534

• Urodziny

Informacje profilowe

Ostatnie wizyty

871 wyświetleń profilu
  1. Dziękuję za odpowiedzi. Naturalnie nie ciągnie mnie do tego wizja wielkich pieniędzy, tylko zainteresowania. Od dawna miałem zainteresowanie chemią, zazwyczaj bardziej od strony czysto chemicznej i fizycznej dlatego też nie wybrałem biol chem. Co do matury to na ten kierunek można zdawać maturę z fizyki (jest to zresztą coś jak jednoczesne studiowanie chemii i fizyki - po I stopniu do wyboru jest kontynuacja lub dowolna specjalizacja z chemii lub fizyki - co jest bardzo istotne, bo bez tego pozostaje tylko praca w dwóch instytutach jądrowych w Polsce, oraz teoretycznej elektrowni jądrowej dla której on powstał (ma być otworzona w 2024 roku bodajże) ) ważne jest dla mnie aby po prostu tę chemię umieć i poradzić sobie na studiach (a zdawanie matury i tak niczemu raczej nie zaszkodzi). Pozdrawiam
  2. Witam! Jestem tegoroczną klasą pierwszą LO. Wybierałem się zgodnie z moimi zainteresowaniami na profil mat-chem, jednak nie został on otworzony ze względu na zbyt małą liczbę chętnych. Mój wybór ograniczył się wtedy do mat-fiz i biol-chem - na tym pierwszym nie ma rozszerzonej chemii, a na drugim jest biologia - której ze względu na np. anatomię nienawidzę, a poza tym nie jest w żadnym stopniu powiązana z moimi planami na przyszłość (celem jest makrokierunek Chemia i Energetyka Jądrowa - tutaj również chciałbym wiedzieć co o nim myślicie). Tak więc wybrałem mat-fiz i chemii postanowiłem się uczyć poza szkołą. I tu chciałbym zadać wam pytanie - czy dobrze wybrałem? Czy da się na korepetycjach przerobić materiał rozszerzony z nauczycielem przez 3 lata (w jakimś zadowalającym stopniu oczywiście)? Pozdrawiam