• Ogłoszenia

• rafcio

Nowa Wersja Forum   28.07.2016

Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl

Ardilor

Użytkownicy
  • Zawartość

12
  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Licznik lajków.

O Ardilor

• Tytuł

• Urodziny 17.09.1997

Informacje profilowe

Ostatnie wizyty

1 114 wyświetleń profilu
  1. Otrzymałem od nauczycielki informację, że przeszedłem do następnego etapu, podobno do szkoły przyszło potwierdzenie. Ktoś jeszcze otrzymał taką odpowiedź?
  2. Czy macie jakieś informacje, od ilu punktów za pracę badawczą, kwalifikuję się do drugiego etapu? Otrzymaliście coś poza recenzją pracy, np zawiadomienie o kwalifikacji?
  3. Na chemii obecnie przerabiamy aldehydy i ketony, z biologii rozpoczynamy układ pokarmowy.
  4. Mam pytanie, czy te dopiski do magnezu są prawidłowe?
  5. Jak ktoś jest zainteresowany tematem: http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/56,34962,18054207,Medycyna_w_Rzeszowie__Sprawdz__kto_tu_bedzie_wykladal.html#BoxLokRzeLink
  6. Co teraz przerabiacie z biologii i chemii? U mnie biologia - metabolizm, chemia - skończyliśmy materiał przewidziany na klasę drugą i zaczęliśmy chemie organiczną.
  7. Czy krew natlenowana z krwiobiegu skórnego płazów miesza się z krwią odtlenowaną z naczyń dużęgo krwiobiegu już w żyle głównej, czy w prawym przedsionku?
  8. Dziękuję za odpowiedzi, błąd poprawiony. Tutaj jeszcze jedna kwestia: biologicznych środków, czy lepiej użyć określenia: ekologicznych środków?
  9. Witam, proszę o kilka odpowiedzi: Temat pracy: "Badanie efektywności biologicznych środków odstraszających mszycę różano - szczeciową(Macrosiphum rosae) żerującej na róży wielokwiatowej (Rosa multiflora)" w warunkach uprawy polowej. 1.Czy waszym zdaniem temat narusza zasadę: "nieuzasadnione uśmiercanie lub cierpienie zwierząt jest zakazane"? 2.Czy sformułowanie w temacie: "w warunkach uprawy polowej" jest konieczne?
  10. [Moderator: Nowe pytanie- nowy wątek, nie podpinamy niepowiązanych pytań do czyichś wątków] Witam, jako osoba zainteresowane startem w OB, proszę o rozjaśnienie kilku kwestii odnośnie tematu pracy badawczej: 1.Ogólnie czy tematy nadają się na OB? 2."Badanie efektywności biologicznych/ekologicznych środków odstraszających mszycę różano - szczeciową(Macrosiphum rosae) żerującej na róży wielokwiatowej (Rosa multiflora)" w warunkach uprawy polowej(?). -Czy temat narusza zasadę: "nieuzasadnione uśmiercanie lub cierpienie zwierząt jest zakazane"? -Czy sformułowanie "uprawa polowa jest poprawne" -Jak to się ma do powtórzeń badania? Mam ~80 róż w ogrodzie, załóżmy wstępnie, że podzielę je na 3 grupy badawcze + kontrolna – czy to wystarczy -Jeżeli temat jest poprawny, to czy ktoś orientuje się w literaturze na temat odziaływań środków ochrony roślin ekologicznych, co prawda w internecie można znaleźć liczne artykuły, ale brak odnośników do literatury fachowej 3."Badanie wpływu nawozu azotowego: saletry potasowej, oraz nitragin na ilość związanych brodawek korzeniowych u fasoli wielokwiatowej (Phaseolus coccineus) warunkach hodowli doniczkowej(?)." -Zwrot: warunkach hodowli doniczkowej, czy jest poprawny
  11. Witam, czy byłby ktoś uprzejmy, podać mi informację, bądź wskazać źródło/a, kiedy brodawki korzeniowe zostają zawiązane u fasoli wielokwiatowej.