-
Ogłoszenia
-
Nowa Wersja Forum 28.07.2016
Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl
-

Ardilor
Użytkownicy-
Zawartość
12 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Licznik lajków.O Ardilor
-
Tytuł
- Urodziny 17.09.1997
Informacje profilowe
-
Ostatnie wizyty
1 114 wyświetleń profilu
-
Otrzymałem od nauczycielki informację, że przeszedłem do następnego etapu, podobno do szkoły przyszło potwierdzenie. Ktoś jeszcze otrzymał taką odpowiedź?
-
Czy macie jakieś informacje, od ilu punktów za pracę badawczą, kwalifikuję się do drugiego etapu? Otrzymaliście coś poza recenzją pracy, np zawiadomienie o kwalifikacji?
-
Na chemii obecnie przerabiamy aldehydy i ketony, z biologii rozpoczynamy układ pokarmowy.
-
Mam pytanie, czy te dopiski do magnezu są prawidłowe?
-
Jak ktoś jest zainteresowany tematem: http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/56,34962,18054207,Medycyna_w_Rzeszowie__Sprawdz__kto_tu_bedzie_wykladal.html#BoxLokRzeLink
-
Co teraz przerabiacie z biologii i chemii? U mnie biologia - metabolizm, chemia - skończyliśmy materiał przewidziany na klasę drugą i zaczęliśmy chemie organiczną.
-
Czy krew natlenowana z krwiobiegu skórnego płazów miesza się z krwią odtlenowaną z naczyń dużęgo krwiobiegu już w żyle głównej, czy w prawym przedsionku?
-
Dziękuję za odpowiedzi, błąd poprawiony. Tutaj jeszcze jedna kwestia: biologicznych środków, czy lepiej użyć określenia: ekologicznych środków?
-
Witam, proszę o kilka odpowiedzi: Temat pracy: "Badanie efektywności biologicznych środków odstraszających mszycę różano - szczeciową(Macrosiphum rosae) żerującej na róży wielokwiatowej (Rosa multiflora)" w warunkach uprawy polowej. 1.Czy waszym zdaniem temat narusza zasadę: "nieuzasadnione uśmiercanie lub cierpienie zwierząt jest zakazane"? 2.Czy sformułowanie w temacie: "w warunkach uprawy polowej" jest konieczne?
-
[Moderator: Nowe pytanie- nowy wątek, nie podpinamy niepowiązanych pytań do czyichś wątków] Witam, jako osoba zainteresowane startem w OB, proszę o rozjaśnienie kilku kwestii odnośnie tematu pracy badawczej: 1.Ogólnie czy tematy nadają się na OB? 2."Badanie efektywności biologicznych/ekologicznych środków odstraszających mszycę różano - szczeciową(Macrosiphum rosae) żerującej na róży wielokwiatowej (Rosa multiflora)" w warunkach uprawy polowej(?). -Czy temat narusza zasadę: "nieuzasadnione uśmiercanie lub cierpienie zwierząt jest zakazane"? -Czy sformułowanie "uprawa polowa jest poprawne" -Jak to się ma do powtórzeń badania? Mam ~80 róż w ogrodzie, załóżmy wstępnie, że podzielę je na 3 grupy badawcze + kontrolna – czy to wystarczy -Jeżeli temat jest poprawny, to czy ktoś orientuje się w literaturze na temat odziaływań środków ochrony roślin ekologicznych, co prawda w internecie można znaleźć liczne artykuły, ale brak odnośników do literatury fachowej 3."Badanie wpływu nawozu azotowego: saletry potasowej, oraz nitragin na ilość związanych brodawek korzeniowych u fasoli wielokwiatowej (Phaseolus coccineus) warunkach hodowli doniczkowej(?)." -Zwrot: warunkach hodowli doniczkowej, czy jest poprawny
-
Dziękuję.
-
Witam, czy byłby ktoś uprzejmy, podać mi informację, bądź wskazać źródło/a, kiedy brodawki korzeniowe zostają zawiązane u fasoli wielokwiatowej.