• Ogłoszenia

• rafcio

Nowa Wersja Forum   28.07.2016

Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl

DwuTom

Użytkownicy
  • Zawartość

123
  • Ostatnia wizyta

• Days Won

2

DwuTom last won the day on 15 Styczeń 2016

DwuTom had the most liked content!

Reputacja

8 Licznik lajków.

O DwuTom

• Tytuł

• Urodziny 5 Listopad

Informacje profilowe

• Zainteresowania
    Biologia, fizyka, medycyna!

Ostatnie wizyty

3 667 wyświetleń profilu
  1. Ja słyszałem, że picie herbaty z cytryną i dodatkowo miodem zwiększa prawdopodobieństwo alzchaimera.
  2. Jeżli nie uda ci się urosnąć, czego oczywiście Ci nie życzę, to pamiętaj, że bycie niskim ma też swoje plusy, np. Wygodniej się siedzi w samolotach lini lowcostowych.
  3. Istnieje już coś takiego jak sztuczna inteligencja, roboty są w stanie się uczyć i zapamiętywać różne sytuacje, analizować i wybierać najlepsze rozwiązanie / wyjście z sytuacji. Wydaje mi się bardzo prawdopodobne i nie aż tak odległe przejęcie przez roboty dużej ilości czynności wykonywanych aktualnie przez ludzi.
  4. Basen i prawidłowe ćwiczenia na drążku na pewno nie zaszkodzą, a powinny pomócc.
  5. http://natemat.pl/154143,list-mlodej-sfrustrowanej-lekarki-bylo-po-10-11-tys-zl-ale-w-pieciu-miejscach-pracy-35-h-z-rzedu-nie-widzialam-meza-tak-sie-nie- Czy zgadzacie się z listem/wypowiedzią młodej pani lekarz? Co do realiów pracy lekarza, to się nie wypowiem, ale wydaje mi się, że faktycznie lekarze kokosów za samo siedzenie 8h w gabinecie nie zarabiają. Zdziwił mnie troszkę fakt, że ta Pani pisze, że pracuje po 35h i ledwo co kontaktuje, ale musi, aby zarabiać pieniądze. Myślę, że jest to nie odpowiedzialne a wręcz niebezpieczne dla niej i pacjentów. Zapraszam do dyskusji.
  6. na niektórych uczelniach 15k to jest za semestr. Na większości uczelniach jest ponad 22 tysiące, a rekordzistą jest SUM gdzie studia na kierunku lekarskim kosztują, jak się nie mylę 33k za rok. Cena studiów lekarskich niestacjonarnych jest nieporównywalnie większa niż prawa niestacjonarnego. Myślę, że koszty nauki na kierunku lekarskim są też swojego rodzaju niewielką blokadą zapobiegającą przesyceniu ilości lekarzy w kraju. Co oczywiście nie oznacza, że ze studiami (lek) nie może się stać tak jak z prawem, gdzie można je teraz prawie że wszędzie studiować i prawie każdy, tak już to było pisane powyżej. Skłonił bym się nawet ku stwierdzeniu, że właśnie idzie to w tym kierunku.
  7. Dobrze myślisz, ale to wynika z właśnie z tradycji Kościoła katolickiego... Zmieniając tradycję wprowadzamy już nowe normy i odchodzimy od danej tradycji. Jeżeli coś istnieje od tysięcy lat, to znaczy, że zostało to sprawdzone i jest dobre. A bardzo często spotykamy się z faktem, że można przedobrzyć i lepsze jest wrogiem dobrego.
  8. Cały czas starasz się wmówić, że kościół katolicki potępia homoseksualistów i do tego jeszcze nawołuje do nienawiści wobec nich. Po Twoich wcześniejszych wypowiedziach można było odnieść inne wrażenie. Napisałeś: wyraźnie pejoratywna wypowiedź... Tutaj znalazłem wypowiedź Metropolity Warszawskiego Kardynała Nycza http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,16883259,Kardynal_Nycz__Synod_musial_przymknac_furtke_dla_osob.html Kościół nie powinien zaakceptować związków jednopłciowych, ponieważ jego zadaniem jest stać na straży tradycji. Wydaje mi się, że zeszliśmy z tematu...
  9. Dlaczego taki ostry ton wypowiedzi? Wyraznie widać, że brakuje Ci argumentów i używasz argumentów ad personam. Wydaje mi się, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Proponuję, abyś raz jeszcze przeczytał co pisałem o stanowisku kościoła do homoseksualistów -> przytoczyłem wypowiedź papieża. Jeżeli takie coś nastąpi, w co wątpię, to wyobraź sobie, że będę musiał to przyjąć na klatę, co nie znaczy, że będę się z tym zgadzał.
  10. Małżeństwo powinni tworzyć mężczyzna i kobieta. Pary homo -> związek partnerski.
  11. jedno nie wyklucza drugiego ;p
  12. Ja patrzę tylko na nos, jak jest zagięty w dół oraz szpiczasty, to pewnie złodziej, jak duży i rozkwaszony to pijak
  13. Arab, zanim weźmie sobie drugą i kolejną kobietę za żonę musi wykazać, że jest w stanie wszystkie kobiety utrzymać. Nie może ich krzywdzić każdą kobietę musi równo traktować i spędzać z nią tyle samo czasu, pod rygorem surowego islamskiego prawa. To nie jest tak, że siłą bierze sobie full kobiet i tworzy harem. Kobiety/żony są chronione, co prawda powiedziane jest, że mają służyć swojemu mężczyźnie i nie mogą go zdradzać, ale niewolnikami nie są.
  14. Życiem zgodnie z nauczaniem kościoła katolickiego. Każda religia wymaga poświeceń, aby zostać zbawionym. Kościół katolicki nikogo nie osądza i nie potępia, a wyznacza drogę życia zgodnie z Bożymi przykazaniami. Nawet papież ostatnio powiedział "Jeśli ktoś jest homoseksualistą i z dobrą wolą poszukuje Boga, kimże jestem, by go oceniać". A co do samych homoseksualistów, to uważam, że każdy człowiek ma prawo do takich samych przywilejów/praw. No chyba, że mu je odebrano z jakiegoś powodu, którym homoseksualizm na pewno być nie powinien. Kwestia jest tylko taka, po co się z tym obnosić że ktoś żyje inaczej? W domu niech sobie robią co chcą, po co się afiszować swoją orientacją publicznie? Niektórych całowanie się dwóch mężczyzn/czy też kobiet (ale tu rzadziej ^^) może po prostu zniesmaczać i jestem pewien, że większości osób hetero zniesmacza a wręcz obrzydza. Pewnie przychodzi wam na myśl pytanie, a co z całowaniem się kobiety i mężczyzny, to zapewne też może kogoś zniesmaczać, a i owszem, ja również jestem przeciwny ostentacyjny "lizaniu się" na środku chodnika, ale związek kobiety i mężczyzny jest powszechny i muszę użyć tego słowa - normalny i tradycyjny, ponieważ tylko taka para przyczynia się do bezpośredniego powiększenia gatunku i odpowiedniego wychowania potomstwa. Nie zgadzam się, że dwóch tatusiów wychowa tak samo dobrze dziecko jak ojciec i matka (pomijam patologiczne rodziny). Nie będę się "kłócił" na temat tego czy homoseksualizm jest chorobą czy też nie, ponieważ mam za małą wiedzę, aby móc to określić na podstawie danych/argumentów. Dla mnie na pewno jest to swojego rodzaju odejście od pewnych norm natury, może i nawet spaczenie, aczkolwiek myślę, że to słowo jest tu zbyt ostre. Oczywiście Ci ludzie nie są niczego winni i mają takie samo prawo do życia jak inni. Tylko jak już wcześniej napisałem, nie widzę powodu aby nadmiernie prezentować swoją osobę. Jeżeli by uważać homoseksualizm za chorobę, to przecież nikt chory na grypę nie chodzi po mieście i tym się nie chwali a często i wywyższa.