• Ogłoszenia

• rafcio

Nowa Wersja Forum   28.07.2016

Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl

Faust

Użytkownicy
  • Zawartość

9
  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Licznik lajków.

O Faust

• Tytuł

• Urodziny

Informacje profilowe

• Zainteresowania
    Chemia laboratoryjna
  1. Myślę wiec jestem - i zniknąłem.

2. W zachwycie nad naturą

3. Jak byłem nastolatkiem to czytałem Focus, WiŻ, Świat Nauki, Młody Technik, NG itp. Najlepiej jak przejdziesz się do sklepu i przejrzysz różne pisma. Też to zauważyłem, że sensacja goni sensacje, bo na tym pewnie mogą zarobić. Czasem sobie dla rozrywki poczytam świat wiedzy i focus. Zobacz to: Jak kosmos to może Cyrqlarz? Jest tam o kometach: http://ftp.pkim.org/cyrqlarz/pdf/c208.pdf Dla osób które lubią matmę i fizę polecam http://www.deltami.edu.pl/ .
  4. A co uważasz za doskonałość? Myślenie człowieka powstaje w sieć neuronów (w skrócie), czy nie da się tego odwzorować? Siedzę w tej branzy i mam na to trochę inne spojrzenie. Wracając do tematu, chciałbym się podzielić kolejnym programem: Burza wokół klimatu http://www.bbc.co.uk/programmes/b00dhlgl. I taki program popularnonaukowy rozumiem, bez naginania rzeczywistość pod jakąś tezę. Pokazują różne modele, przyczyny, z komentarzami wyjaśniającymi różne zjawiska. Można się czegoś ciekawego dowiedzieć i wyrobić własne zdanie na temat klimatu oraz jego zmian. Pozwolę sobie na żart klimatyczny: Gorąco polecam.
  5. Ten offtop jest tak potrzebny jak trądzik modelce. Masz racje tym bardzie muskularnym i silnym, nawet udawało się wynieść krzesło. O życiu prywatnym nie będę pisał, bo to jest forum "naukowe". Ale jestem typem samotnika, nie jest mi potrzebne towarzystwo i gadanie na tematy nie związane z nauką.
  6. Dziękuję, żadnych z tych pozycji nie znam, czy jest ważna kolejność czytania-uczenia się? Czy mogę wszystko pochłonąć na jeden raz i nie będę miał niestrawności mózgowej ;-)
  7. Mówi się, że telewizja jest szkodliwa i ogłupia, a to nie prawda bo zależy od widza co będzie oglądał. Stacje głównego nurtu serwują nam pomyję i się z tym zgadzam, ale nie o tym dziś będę pisał. W końcu zabrałem się za "Ziemia 2050" który leciał na bbc earth i który nagrałem. Jednak oglądając poczułem rozczarowanie, chociaż dla laika to dobry program, pokazujący przekrój tego co mamy dzisiaj. Ja to wszystko już widziałem i forma tego programu z prowadzącym w roli głównej nie były dla mnie przekonujące. Zwykły teledysk nowinek ze świata techniki i teza, że przyszłość to roboty. Oczywiście z tą tezą się zgadzam tylko uważam, że przyszłość to same roboty. Już nie będzie ludzi którzy są niedoskonali (nawet pomysł H+ nie pozbawi wszystkich usterek) a miejsce ich zastąpią jednostki doskonałe, czyli roboty.
  8. Witam nie będę owijał w bawełnę i takie tam, pojawiłem się tu z konkretnym celem, poznania wiedzy mam nadzieje, że mi w tym pomożecie a przynajmniej nie przeszkodzicie ;-) Nie szukam przyjaźni i takich innych dziwnych kontaktów wirtualnych. Też nie chce rozmawiać z kobietami/dziewczynami/dziewczynkami o nauce, dlatego nie pogniewam się jak nie będą odpisywały na moje posty a nawet przyjmę to z niekrytym entuzjazmem. Skończyłem studia i z nich jedyne co wyniosłem to parę długopisów i kartek. Jak już pisałem nie trafiłem tu jak łysy do fryzjera, ale z potarganą fryzurą by została uczesana.
  9. Mnie ogólnie wkurza ludzkość jako całokształt. Ale też wkurzam się na siebie, że jestem słaby i głupi, a chciałbym.. (może za dużo od siebie wymagam) zdobyć wiedzę jaka jest dostępna na ziemi.
  10. Black fire "Silence is a weapon"
  11. Szukam wykładów z chemii, czy są dostępne w internecie i jeżeli tak czy można prosić o link. Jeszcze szukam tytułów książek akademickich poświęconych chemii, bo chcę się uczyć sam, a mam duże braki.. wiem jednak, że podręczniki licealne, czy gimnazjalne to nie to. Jak ktoś będzie uprzejmy i wskaże drogę. Będę wdzięczny za podanie linków, mogą być też do ciekawych stron edukacyjnych ale żeby były na poziomie ;-)