-
Ogłoszenia
-
Nowa Wersja Forum 28.07.2016
Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl
-

Iza18xxD
Użytkownicy-
Zawartość
43 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Licznik lajków.O Iza18xxD
-
Tytuł
- Urodziny
Informacje profilowe
-
-
Jakie są formy młodociane mastocytów? Szukałam w internecie ale nic nie znalazłam.
-
Obliczyć wydajność energetyczną jeżeli w ciągu 24 godzin przy natężeniu I=1800 A i napięciu U=3,6 V otrzymano 55 kg NaOH. Napięcie rozkładowe NaCl wynosi 2,17 V. Oto treść bo załącznika już dodać nie mogę.
-
Mam problem z zadaniem, którego treść załączam w załączniku. Wie ktoś może jak się za to zabrać?
-
Ale przy niektórych są znaki zapytania to ich nie liczyć?
-
ILE PIERWIASTKÓW CHEMICZNYCH ZNAŁ MENDELEJEW ,KIEDY FORMOWAŁ PRAWO OKRESOWOŚCI? Wymień te pierwiastki chemiczne , które umieścił na tablicy niezgodnie z kolejnością wynikającą z ich masy atomowej. Nigdzie tego nie mogę znaleźć może ktoś wie?
-
Ponadumowny pobór energii biernej - ? Wie ktoś może co to jest bo nigdzie tego znaleźć nie można
-
To napisze osobno. Mi chodzi o informację dotyczącą tylko oddziaływań antagonistycznych.
-
Co mozna powiedziec na temat tych odzialywan ? Mam tylko napisane: sa to odzialywania miedzy populacjami w ktorych przynajmniej jedna populacja musi odczuwac negatywne skutki innej populacji. Co jeszcze ? Dwa zdania potrzebuje a nigdzie nic nie ma
-
Nie mogę przepisać. Jaki był pierwszy sposób uziemienia?
-
Może ktoś zna odpowiedź? Jaki był pierwszy sposób uziemienia?
-
Dziękuje za wytłumaczenie.
-
Skąd wiedzieć, że w wiązaniu danym będzie sigma czy pi np: H2CO3. W takim jak poznać no wiem, że pi to podwójne a sigma pojedyńcze ale tak nie jest w wiązaniu danego pierwiastka. Na jakimś przykładzie proszę o wytłumaczenie. Proszę o odpowiedź.
-
Mam takie pytanie: Jaka jest reszta kwasowa RNA i DNA?
-
Ustal w oparciu o odpowiednie obliczenia ile wynosiłaby masa atomowa wodoru, gdyby zawartość procentowa deuteru wynosiła 25%, a stosunek liczby atomów trytu do liczby atomów protu miał się jak 2 : 3. Dane: deuter - 25% całości masy tryt i prot - 75% całości masy tryt - 2/5 * 75% z całości prot - 3/5 * 75% z całości masa atomowa protu: 1u masa atomowa deuteru: 2u masa atomowa trytu: 3u Obliczenia: 0,25 * 2u + 0,75 * 3/5 * 1 + 0,75 * 2/5 * 3 = 2,45u Odpowiedz: Masa atomowa wodoru wynosiłaby 2,45 u. Sprawdzi ktoś?