-
Ogłoszenia
-
Nowa Wersja Forum 28.07.2016
Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl
-

karo
Użytkownicy-
Zawartość
10 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Licznik lajków.O karo
-
Tytuł
- Urodziny
Informacje profilowe
-
-
więc jak z tym oddychaniem? oddychanie całą powierzchnią ciała jest dobrze? ; )
-
są tak jakby jednocześnie tu i tu. i uzasadnienia nie mam takiego ; p chodzi mi o to czy wgl mozna je podciagnąc pod tych konsumentów I rzędu, czy od razu się to wyklucza : d
-
"Szczątki organizmów są zjadane przez kraby i niektóre mięczaki" - to znaczy, że kraby żywią się martwą materią. są wtedy konsumentami I rzędu?
-
to nie strasz! haha
-
och, ale śmieszne ; p "Wykonanie: do termosu oznaczonego literą A wrzucamy 100 g napęczniałych nasion grochu lub fasoli (w tym celu naleŜy zalać nasiona letnią wodą i odstawić na kilka godzin, aŜ napęcznieją). Do termosu B wrzucamy 100 g nasion suchych lub UGOTOWANYCH." - przebieg jakiegos doswiadczenia z podrecznika przeciez pod wplywem temperatury wszelkie enzymy sa zdenaturowane i oddychanie w takich nasionach nie zajdzie.
-
w podpunkcie b w przebiegu doswiadczenia można bylo nie opisywac proby kontrolnej? bo napisalam tylko material badawczy, czyli ta czesc bulwy ziemniaka, odczynnnik wzielam plyn lugola, a w sposobie odczytania wynikow napisalam ze obserwacje pojawiajacego sie granatowego zabarwienia. wystarczy?
-
a ugotowane nasiona moga byc? ; D
-
głupia karo ; ( ale za krzyzowke chociaz moge miec punkt, nie?
-
czemu samiec XbY rodzi sie martwy? u samcow chyba nie ma mowy wgl o homozygotycznosci w tym przypadku, bo maja tylko jeden recesywny allel
-
mam pytanie odnosnie tego zadania. na wiekszosci stron jest napisane, ze prawdopobienstwo wynosi 75%, czyli 25% jest letalne. a nie powinno być tak, że skoro samiec jest zdrowy to jego genotyp to: XBY ? bo u zdrowego samca bedzie chyba ten gen kodujący niezbędne białko. czyli krzyżówka miedzy osobnikami XBXb i XBY. i nie ma żadnego letalnego osobnika, wiec 100% prawdopobienstwa.