-
Podobna zawartość
-
Przez Tony
Potrzebuje pomocy, jestem studentem biotechnologii I stopnia na pierwszym roku i muszę zrobić prezentację z Fizyki na temat "Statyka sił w biologii i medycynie (Stabilność i równowaga, równowaga ludzkiego ciała, dźwignie, łokieć, biodro etc.). Nie za bardzo umiem fizykę i nie wiem jak się za to zabrać. Dostałem informację od wykładowcy że mogę wspomóc się książką która jest w języku angielskim co niestety jest dla mnie lekkim problemem. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
-
Przez orange99
Witam, byłby ktoś w stanie rozwiązać te 3 zadania? Uprzejmie proszę!
1. Napisz reakcję między wodorotlenkiem magnezu a kwasem azotowym V, zdysocjuj otrzymaną sól. Oblicz stężenie molowe jonów w 0,03-molowym roztworze tej soli, zakładając, że α=1.
2. Oblicz [H+], [OH-] oraz pH w 0,2 molowym roztworze KOH.
3. Oblicz stężenie kwasu octowego CH3COOH, jeżeli wiadomo, że α=1% a stała dysocjacji kwasu octowego K=1,77∙10-5. -
Przez Dolczii
Jest sens kupowania notatek? Starsi koledzy upewniają nas żeby ich nie kupować chociaż z drugiej strony inni (z tego samego roku) oferują sprzedaż. Głównie chodzi mi o Białystok - co więcej czy nie lepiej robić swoje?
-
Przez Kajus
Witajcie :*
Jestem zupełnie nowa na forum dlatego chciała bym zadać Wam pewnie pytanie
Od września będę uczennicą klasy maturalnej w liceum, na profilu biologiczno- chemicznym, są to przedmioty, które chce zdawać na maturze i w dalszych planach mam składanie papierów na fizjoterapię a AWF w Krakowie, dlatego do sedna:
Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat tego wydziału i całej uczelni, czy jako studentka będę miała dużo ewentualnych zajęć wymagających sprawności ruchowej i czy wybierając się na taki kierunek trzeba popracować nad kondycją
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam Serdecznie
-