EmmaEdzia

Matura biologia 2016

2 posts in this topic

Jakie wrażenia po maturze? NPP 

Z jakimi zadaniami były największe wątpliwości ? 

0

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

• Podobna zawartość

• Przez tom
      Co sądzicie o serii Barbary Bukały? Czy można te książki wykorzystać do przygotowań do matury rozszerzonej z biologii w 2023r.? Chodzi mi głównie o korzystanie z pytań, zadań i testów zawartych w tych książkach? Czy są one nadal aktualne pod względem merytorycznym? 
    • Przez natalka2021
      Witam,
      w ostatnim czasie zaczęłam oglądać się za kupnem mikroskopu. Moim obiektem zainteresowania jest Mikroskop PZO Biolar.
      Przeglądając olx natrafiłam na takie ogłoszenia:
      1. https://www.olx.pl/d/oferta/mikroskop-biolar-polskie-zaklady-optyczne-pzo-CID767-IDHOzPj.html#323eeb47a9
      2. https://www.olx.pl/d/oferta/mikroskop-pzo-warszawa-biolar-sprawny-CID99-IDJCi70.html#323eeb47a9
      3. https://www.olx.pl/d/oferta/mikroskop-pzo-biolar-CID751-IDIqTmG.html#323eeb47a9
      Czy ktoś umie rozpoznać faktyczny stan tych mikroskopów? Który lepiej wybrać? Dopiero rozpocznę przygodę z mikroskopami więc nawet nie wiem o co mogłabym spytać sprzedających. 
      Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i poradę! 

• Przez Tony
      Potrzebuje pomocy, jestem studentem biotechnologii I stopnia na pierwszym roku i muszę zrobić prezentację z Fizyki na temat "Statyka sił w biologii i medycynie (Stabilność i równowaga, równowaga ludzkiego ciała, dźwignie, łokieć, biodro etc.). Nie za bardzo umiem fizykę i nie wiem jak się za to zabrać. Dostałem informację od wykładowcy że mogę wspomóc się książką która jest w języku angielskim co niestety jest dla mnie lekkim problemem. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

• Przez SiemaJaTuNowy
      Witam!
      Za rok zamierzam pisać mature z fizyki(moim celem są studia informatyczne) , problem jest taki że jestem w tym absolutnie zielony i chciałbym zapytać się was:
      1.Jakie materiały: kanały na youtube lub książki itp, polecacie do nauki na fizyke od podstaw aż do matury ?
      2.Jaki mieliście sposób uczenia się na fizykę na maturę (przerabialiście najpierw podstawe a potem roz, czy uczyliście się od razu rozszerzenia), od czego najpierw się zabieraliście, mieliście jakieś strategie lub triki na naukę, uczyliście się najpierw książki X, a następnie Y ? 
      3.Chciałem uczyć się podstaw od "Podstawy fizyki Tom 1-5 David Halliday,Robert Resnick, Jearl Walker", Repetytorium maturzysty 2020,Vademecum maturzysty Fizyka i astronomia, Vademecum Matura 2020 fizyka, Co o nich sądzicie czy może są jakieś lepsze książki które przygotują mnie do matury ?
      Bardzo dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi 

• Przez monaxc
      Od września zaczynam naukę w klasie maturalnej. Bardzo zależy mi na pisaniu matury z biologii i chemii, problemem jest to, że jestem na matchemie, więc nie mam rozszerzonej biologii. Trochę za późno się obudziłam z przygotowaniami do matury niestety. Chciałam dlatego was zapytać czy myślicie, że dałabym radę sama przygotować się do matury z niej, korzystając z podręczników i różnych notatek? Czy lepiej szukać jakichś kursów? Zdaję sobie sprawę z tego, że czasu jest bardzo mało, ale jestem zdeterminowaną osobą i wiem, że jak zepnę dupę to osiągnę swój cel. Jeśli o te kursy chodzi to czy polecacie jakieś online? Tonący brzytwy się chwyta, więc liczę na wasze porady