• Ogłoszenia

• rafcio

Nowa Wersja Forum   28.07.2016

Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl

mockingjay

Użytkownicy
  • Zawartość

11
  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Licznik lajków.

O mockingjay

• Tytuł

• Urodziny

Informacje profilowe

1. Dziekuje !
  2. Proszę o pomoc. Próbkę technicznego boraksu o masie 200mg rozpuszczono w wodzie i rozcieńczono do 25ml. Pipetą pobrano 5,02ml tego roztworu i miareczkowano go kwasem solnym o stężeniu 0,0512mol/l zużywając go 4,04ml. Obliczyć ułamek masowy N a2B4O7 · 5H2O w próbce i wyrazić go %(m/m). Dziekuje.
  3. może ktos tak "na chlopski rozum" wyjasnic o co chodzi z tym rownaniem ? do czego jest ono potrzebne ?
  4. hej czy kazdy atom wysyła inne promieniowanie elektromagnetyczne ? nie ma atomów roznych pierwiastkow ktore wysylalyby to samo promieniowanie ?
  5. a dlaczego nazwa systematyczna stylbenu to 1,2-difenyloeten ? nie powinno byc cos z benzenem ? skad mam wiedziec kiedy ma byc fenylo... a kiedy ma byc ...benzen ?
  6. Hej powiedzcie mi prosze dlaczego produkt bromowania toluenu nazywa sie bromofenylometan skoro podstawnik CH2Br zawiera mniej niz 6 atomow węgla ?
  7. dziękuje
  8. Czy w pierwszym etapie chemosyntezy powstaje siła asymilacyjna ? Na lekcji w szkole nauczycielka mówila ze nie a w internecie i moim repetytorium jest napisane ze tak
  9. okej dziękuje bardzo za odpowiedź
  10. Hej spotkałam się w pewnej książce ze stwierdzeniem, że ściana komórkowa jest wytworem cytoplazmy, czy to prawda ? Bo nie mogę nigdzie znaleźć, no i jeszcze czy w telofazie 1 zachodzi cytokineza ? w jednej ksiazce pisze ze nie, w innej ze tak, juz nie wiem kurde przepraszam zle dodalam temat