Seszen

Na WUM z podstawową matmą?

11 posts in this topic

Myślicie, że jest w ogóle sens próbować? Co prawda nie idę w tym roku na studia, tylko na 2016/2017, ale zakładam, że zasady rekrutacji raczej się nie zmienią. Biorąc pod uwagę ich progi z poprzednich lat (czyli 270, 271), żeby się dostać z podstawową matmą trzeba by zgarnąć 3 x 100% z matur, a to, cóż - wydaje się trochę niemożliwe. Myślicie, że progi spadną przy tegorocznej zmianie zasad? Czy jak? 

0

IMO te "nowe" zasady matur nie są aż tak "nowe", żeby tych 300 maturzystów nie pocisnęło matmy rozszerzonej dość dobrze i żeby progi spadły o 20pkt.

0

Żebyś miał szanse z podstawową matmą to nie dość, że musiałbyś napisać ją na 100% to do tego biologia i chemia też musiałaby być bardzo wysoko. Większe szanse jak spróbujesz z tą matmą, masz jeszcze rok, myślę, że spoko można w tym czasie ogarnąć ją na około 80% a taki wynik sprawi, że już nie będziesz musiał cisnąć biologii i chemii na +90

0

Mikrotrabekule - dzięki wielkie za wypowiedź, ale: raz - nie przeczytałaś w ogóle co napisałam w poście; dwa - jestem dziewczyną. :)

0

Czemu niby nie przeczytała co napisałaś w poście ? Nie potrafisz wywnioskować prostego przekazu z wiadomości (ah te czytanie ze zrozumieniem) : P 

0

Jak się napisze maturę na minimum ok.95% to mogą być jakieś szanse. Zapewne progi trochę spadną, ale nie będzie to ogromny spadek, bo kto liczy na 3 przedmiotowe uczelnie to czy WUM czy UJ będzie raczej zdawał rozszerzenia wszystkie trzy. Czy na pewno i ile spadnie to już zależy od matury, bo jak okaże się prosta dla wystarczającego odsetka maturzystów to mogą nie spaść progi mimo zmian.

0

No i jak tam? Próg się zmienił o 30 punktów tak jak nowy przelicznik przewidywał. Ja jestem teraz na etapie czy zostać na Śląsku i ŚUM czy jednak wyjechać do Wawy i WUM...

0

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz