Bo biologia, jak i chemia czy fizyka, nigdy się nie mylą. Można tylko podwarzać zaistniały stan rzeczy ze względu na konotacje ewolucyjne, ale jak już coś jest, to niepodważalnie
Prosiłbym o nie mylenie twierdzeń. NaTemat jest wzorowany na Huffington Post, czyli portalu blogerów. To nie dziennikarstwo, a blogosfera tylko bardziej uprzywilejowana i z większym rozmachem. Serio, na te teksty trzeba patrzeć przez palce, bo czasem aż żal bierze jak Ci ludzie piszą (nie wspominając o treści).
Ja na razie posprzątałem największą półkę z wakacyjnych pozostałości więc trochę się kurzyło i dymiło ale teraz czas na podróż po antykwariatach.
Swoją drogą zacząłem się zastanawiać jak będzie ta przyszłoroczna matura wyglądać. Jeśli poziom się nie zmieni [ciach link] (a podobno wielkich zmian ma nie być) to trochę się zaczynam s..ć, bo poziom zdawalności w tym kraju trochę przeraża i nie wiem czy to następuje zwrot w ewolucji ludzkości, czy Ministerstwo się na nas uwzięło. W każdym razie powodzenia wszystkim.