Cześć, chciałbym się zapytać, czy ktoś z tego forum jest może studentem medycyny? Bardzo chciałbym studiować medycynę aktualnie jestem uczniem 1kl. LO bio-chem najlepszego w powiecie, chciałbym jak najlepiej przygotować sie do matury z biologii i chemii, jakie książki polecacie do tego bym się dobrze przygotował? Osobiście aktualnie używam książki (podstawy) z chemii i biologii oraz rozszerzenie z biologii,mam 3x tom małej encyklopedii medycyny,dużą książkę "Fizjologia i anatomia człowieka" - 789stron,zamówioną książkę chemia organiczna bodajże Witolda Dankiewicza, oraz biologiczne tablice ok 500stron do tego kolega poleca mi książki Pazdury. Jakie książki wy mi polecacie? I czy dostałbym się na medycynę mając te minimum 80% z biologii oraz chemii ? czy to raczej jest nie możliwe? wiem, że to zależy od uczelni, mieszkam we Wrocławiu także myślę nad studiowaniem tutaj po za Wrocławiem rozważam również studiowanie w Łodzi,Opolu. Jeżeli ktoś jest studentem medycyny niezmiernie bym był wdzięczny gdyby napisał mi ile miał % bądź od ilu % u niego w mieście rekrutują, boje się, że się nie dostanę... zaczynam zawalać swoje życie, treningi... znajomych bo siedzę 3x dłużej w książkach niż mój kumpel który również chce iść na medycynę i on raczej się dostanie bo w 1kl. lo ma taką wiedzę jak uczeń 3 klasy.. Ale ja chyba się nie dostanę, jakie książki polecacie?
Zastanawiam się nad studiami :
6lat lekarski + 4lata specjalizacji ( chirurgia klatki piersiowej)
5lat stomatologii
Weterynaria
Dietetyka
Mając min. 80% z obydwu mam szansę się dostać?