-
Ogłoszenia
-
Nowa Wersja Forum 28.07.2016
Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl
-
-
Zawartość
36 -
Ostatnia wizyta
-
Days Won
4
placek last won the day on 9 Marzec 2016
placek had the most liked content!
Reputacja
14 Licznik lajków.O placek
-
Tytuł
- Urodziny
Informacje profilowe
-
-
"1kl. LO bio-chem najlepszego w powiecie, "- ufff to jeszcze jest szansa bo jak by to było tylko najlepsze w gminie to by było ciężko, aczkolwiek znam człowieka który uczęszczał do najlepszego LO we wsi Niecieczyce i się dostał na niestacjo, dostał nawet list gratulacyjny od sołtysa. Książek trochę za mało ambitni uczą się z: Bochenka, Sawickiego no i Szczeklika (ale tylko dużego) i to oni zachodzą najwyżej. A co do uczelni polecam tylko i wyłącznie WÓM, uniwersytet dla elit i kasty wyższej ale później dostaje się rabat -2 lata na robienie specek więc swoją wymarzoną zrobisz w 2 : )
-
Bardziej na plusie, ale rok temu ludzie mieli po +12pkt i nie zdawali, bo próg był lekko mówiąc wysoki i ogólnie cyrki były. W tym roku słyszałem, że wszystkie pytania mają być na kolokwiach nowiutkie i nici z giełd (ale jak będzie w praktyce to nie wiem : ) )
-
Ciężko wykorzenić tą plotkę jak nawet niektórzy asystenci na uczelni gadają takie bzdury
-
Nie jest to idealna lokalizacja, najlepiej n Narutowicza, Uniwersyteckiej te okolice
-
3 tomowy ma troszku postać bardziej książkowo, tabelki z uwagami klinicznymi itp więc jak ktoś ma parcie i nie szkoda mu hajsu to jest fajny i ładnie się kurzy na półce. Ale jeśli chodzi o ryciny to 2 tomowy to to samo co 3 tomowy Ogólnie z atlasu nie korzysta się bardzo dużo więc zamiast kupna zawsze jest opcja wypożyczenia
-
To jest wypowiedź na dany temat wypowiedź krytyczna. Ty oczekujesz że ktoś zmarnuje swój cenny czas na odpowiedź na pytanie na które odpowiedź już padła bo byłaś leniwa i nie chciało Ci się poczytać troszku, tym samym sama zmarnowałaś swój jakże cenny czas na założenie tego wątku.
-
w szpitalu zaczynają się zajęcia z przedmiotami klinicznymi. Na drugim roku nie ma takich rarytasów ,można się starać dopchać w ramach koła naukowego. Asystowanie przy operacji czyli że trzymanie haków
-
To: I. możesz zapytać w odpowiednim wątku a nie powielać II. Tam są chyba wystarczające konkrety III. Wiesz jakich asystentów już masz IV Naprawdę myślisz że do każdego asystenta wymagana jest inna książka..
-
No i po co Izuzet się tak pięknie starała i poradnik zrobiła, jak ktoś i tak zapyta bo nie chce mu się zobaczyć na temat który ma pod nosem : (
-
To może jednak zrobię se bardziej maczo tatuaż hmmm chociaż będę wyrywał pielęgniarki (tylko szkoda że średnia ich wieku to gdzieś 50 lat )
-
Ja se wydziaram na całym ciele Sawickiego albo Bochenka będę jak ze Skazanego na Medycynę he he.
-
Na anatomii się nic nie zmienia z tego co wiem i że to ploty tylko były. O histo to wiem że się zmienia, miałem dać opis histologii ale po egzaminacyjnym cyrku to nie wiem : p Cieszę się że nowy rok będzie miał nowe rządy w zakładzie histologii
-
ale rocznik będzie mało liczny więc uwalanie 60-100 osób raczej odpada to jest +
-
a tak przepraszam 84 pkt Czyli maksymalnie można obniżyć sobie zdanie do 34/84, a no i zadania są proste ale ocenianie ich jest dupne bo praktycznie można mieć 0 albo 6 pkt. nawet jeśli całe zadanie jest dobrze tylko w odpowiedzi postawi się źle przecinek to nie ma co liczyć nawet na jeden punkt ;/ wiec zadania trzeba robić uważnie
-
*Uzupełnienie Chemia z elementami biochemii statycznej- Ogólnie: Przedmiot ten jest na II semestrze i zajmuje szlachetne miejsce Biologi Medycznej. Zajęć jest 10, raz w tygodniu jest samo seminarium (nudy) które trwa 1,5h a co drugi tydzień dochodzą laboratoria (dla mnie również nudne i denerwujące ale komuś mogą się spodobać) wtedy czas zajęć wydłuża się do 5h. Każde zajęcia zaczynają się kartkówką z materiału z poprzednich zajęć ale również z "teraźniejszych". Praca składa się z 5 zadań otwartych ( zadania liczeniowe i rysowanie wzorów). Z kartkówek zbiera się oceny które potem wpływają na ocenę końcową (jest wzór na ów ocenę końcową który możecie znaleźć na stronie zakładu biologi molekularnej nowotworów), warto chociaż wyrobić sobie średnią z ocen troszku powyżej 3,0 ponieważ wtedy z egzaminu wystarczy mieć 34/74 pkt ( niżej zejść się nie da) Zakres materiału: Dużo informacji powtarza się z LO, jedyny wybieg materiałowy dotyczy buforów, miareczkowania i wzorów. Wzory są zdecydowanie z tego wszystkiego najgorsze nie wiem po jakiego grzyba uczyc się na blachę wzorów wszystkich aminokwasów, sfingolipidów i innych krzaczków Laborki: Mi dupy nie urwały, nudne siedzi się ponad 3h i wykrywa kationy i aniony jak człowiek ma pecha to może trafić na takie że będzie dłuugoo się męczył. Mimo wszystko warto robić zadania dobrze bo można dostać dwie oceny z laborków a to wpływa na ocenę końcową Egzamin: Nie jest najłatwiejszy rok temu I terminu nie zdało ponad 100 osób w tym roku ponad 70. Składa się z dwóch części testowej 60 pytań-1,5h i otwartej 4zadania-40 minut. Zadania są proste i można podejść do nich z biegu bez nauki ale test cóż.. dla mnie był trudny, masa pytań o szczegóły z wykładów i o wzoryyy no i o trochę więcej wzorów tak więc radze uczyć się tylko z wykładów i mieć dobrze opanowane wzory Uwagi: Radzę nie olewać kartkówek można mieć same 2 i wtedy jest się dopuszczonym do egzaminu ale jeśli ma się więcej niż pięć dwój z kartkówek to jest się dopuszczonym warunkowo więc jak by potem coś nie pykło nici z warunku Sama pani profesor nie jest najmilszą osobą, i uważa że jej przedmiot jest bardzo bardzo ale to bardzo ważny dla przyszłego lekarza, a można trafić na nią jako asystentkę