-
Podobna zawartość
-
Przez xoxox
1. Na żel krzemionkowym można nanieść jony miedzi stosując odpowiednie wodne roztwory soli miedzi lub jej kompleksów. W którym przypadku uzyska się większą dyspersję jonów miedzi ? Uzasadnij
2. Za pomocą odpowiednich równań przedstaw syntezę katalizatora HRh(CO)2(PPh3)2
-
Przez HMC
Cześć, od pewnego czasu zajmuję się uprawą kryształów i prowadzeniem strony na fb, która zawiera dobrej jakości zdjęcia ów kryształów. Posty ze zdjęciami zawierają opis i charakteryzacje substancji, z których powstały dane kryształy. Być może znajdą się na tej grupie osoby zainteresowane tą tematyką kryształów, lub którym podobają się ładne fotografie. Zostawiam link do strony i zapraszam do komentowania i udostępniania https://www.facebook.com/HomeMadeCrystals/
-
Przez kacperc317
Witam , szukam osoby która jest w stanie mi pomóc teoretyczna wiedzą jak stworzyć pewne związki trochę ryzykowne aczkolwiek legalne . za pomoc moge zapłacić
-
Przez laciiia
Witajcie
mam problem z zadaniami:
1. W jaki sposób powstrzymać hydrolizę anionową/kationową?
2. Próbkę zanieczyszczonego dwuwodnego kwasu szczawiowego o masie 0,1795g, po rozpuszczeniu zmiareczkowano zużywając 23,7cm3 roztworu KMnO4. 1cm3 roztworu KMnO4 odpowiada 0,0056g żelaza. Oblicz procentową zawartość zanieczyszczeń w próbce. (Odp. 16,77%).
3. Z kolby o poj. 100cm3 zawierającej FeSO4 pobrano 20cm3 roztworu do analizy i miareczkowano w środowisku kwaśnym roztworem KMnO4 zużywając 27,6cm3. Obliczyć ile g FeSO4 zawierała kolba, jeżeli wiadomo, ze 1cm3 roztworu KMnO4 równoważy 0,0067g Na2C2O4. (Odp 2,0965g).
Prosze was o pomoc, nie wiem nawet od czego zacząć, bo ani zadań z zanieczyszczeniem, ani z równoważeniem innej substancji nie przerabialiśmy, a pojawiły się one na egzaminie. Będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️
-