mattey

Pytanie o Aspergillus

2 posts in this topic

Dzień dobry,

na początek chciałbym zastrzec, że nie jestem ani biologiem, ani chemikiem. Potrzebuję drobnej konsultacji z fachowcami.

Chciałbym wytworzyć własny sos sojowy, podczas procesu trzeba wyhodować pleśń Aspergillus. Czy ten grzyb jest bardzo niebezpieczny? :) Zrobiłem mały rekonesans w sieci i strasznie o nim piszą. Mam dwie małe córki i nie chciałbym narażać ich zdrowia tylko dla swoich eksperymentów. Dodam, że chciałbym zrobić małą ilość sosu. Masa która by fermentowała to około 1 kg.

Dziękuję za odpowiedzi. Tylko proszę mnie nie wyśmiać - nie mam wykształcenia biologicznego :)

 

0

Share this post


Link to post

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz