• Ogłoszenia

• rafcio

Nowa Wersja Forum   28.07.2016

Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl

Royalmilk98

Użytkownicy
  • Zawartość

8
  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Licznik lajków.

O Royalmilk98

• Tytuł

• Urodziny 27.08.1998

Informacje profilowe

1. Czy ma ktoś testy z obu etapów od 2010 roku?
  2. Mam poważny problem z pewnym zadaniem z OB 2014/15 zawody II stopnia (część A, pytanie 25.). Zależy mi nie tylko na podaniu odpowiedzi, ale także konkretnym wyjaśnieniem toku rozumowania; nie wiem nawet jak się zabrać za to pytanie. Poniższe drzewo przedstawia jedno z możliwych zakorzenionych drzew rodowych dla czterech gatunków (I-IV). Ile jest wszystkich możliwych zakorzenionych drzew rodowych dla czterech taksonów? I III II IV | | | | | | | | | | | | | A. 2 B. 3 C. 5 D. 15 E. 24
  3. Z olimpiady wiedzy ekologicznej.
  4. Hej, ma ktoś może dostęp do testów z zeszłych lat lub wie gdzie je można zdobyć?
  5. A aspekty bardziej chemiczne? Myślicie, że Harper jest odpowiedni? A tak poza tym to ostatnio OB zaczęła lubować się w biotechnologii.
  6. Słyszałem jeszcze, że warto zajrzeć do "Bezkręgowców" Jury i tutaj kolejne pytania. Książkę widziałem tylko na zdjęciu. Czy to najnowsze wydanie z biała okładką i owadami na niej znacząco różni sie od wydań starszych? Czy w książce położony jest nacisk na systematykę jak w II tomie Botaniki Szweykowskich, czy raczej spotkam się tam z opisami fizjologicznymi i anatomicznymi bardziej ogólnych grup ?
  7. Z góry powiem co i jak. Obecnie jestem uczniem 2 klasy LO, w tym roku startowałem po raz pierwszy w olimpiadzie. Niestety moja praca badawcza nie zakwalifikowała mnie do kolejnego etapu, więc jestem zmuszony startować po raz kolejny w 3 klasie i tutaj teraz zacznę moje pytanie. Poniżej dołączę listę książek, które udało mi się już przerobić. Polecicie jeszcze jakieś? Zalezy mi nie tylko na tych z czystą teorią, ale także jakieś zbiory testów do powtórek (w końcu to okrągły rok więc szkoda by było zapomnieć czegoś). - Ville i Camphell (wybrane tematy) - repetytorium Danowskiego, wszystkie 3 tomy - seria Bukały - seria Witowskiego z biologii - "Genetyka" krótkie wykłady - "Zarys fizjologii człowieka" PZWL - "Anatomia i fizjologia człowieka" Michajlik PZWL - "Botanika" Szweykowscy, oba tomy - 3 tomy podręczników z Nowej Ery - "Zbiór zadań testowych. Olimpiada biologiczna" BioMedica - "Biologia. Wybór testów" Persona, oba tomy - "Tablice biologiczne" Adamantan - "Biologia. Jedność i różnorodność" (Wybrane tematy) - atlas anatomii człowieka, konkretnego tytułu nie pamiętam - repetytorium maturalne Operonu "Biologia. 2015" - testy z OB z lat 1997-2014 - arkusze maturalne z poprzednich lat z góry zakładam przeczytać wnikliwie Villego i "Biologię jedność i różnorodność".
  8. Ma ktoś dostęp do testów z zeszłych lat i mógłby się podzielić?