jaga

Stypendia

1 post in this topic

Jakie są kryteria przyznawania stypendiów? Szczególnie interesuje mnie naukowe. Co poza średnią jest brane pod uwagę? Jaka średnia jest minimalna, by zacząć o tym myśleć? Jestem po pierwszym roku. Na stronie uczelni nie znalazłam odpowiedzi. Jak ktoś ma informacje na temat socjalnego, to również chętnie przeczytam :)

0

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

• Podobna zawartość

• Przez reed
      Cześć, mam pewien problem. A mianowicie niedługo czekają mnie badania krwi. Dlatego interesuje mnie:
      1) ile będą musieli ze mnie posoki spuścić
      2) czy boli
      3) Ile to trwa
      4) ile to kosztuje
      Ktoś coś wie na ten temat?

• Przez reed
      Ehhhh co ja takiego zrobiłem źle... Finalnie okazało się że doktor przyjnował od 10 do 12 (faktycznie to było tak od 11 do 13)? A ja czekałem jeszcze o 15...
      Eh, nie ma co jak mieć pecha. Wczoraj miałem niezbyt ciekawą sytuację a mianowicie musiałem czekać cały dzień bez sensu w kolejce do lekarza, żeby potem się dowiedzieć że tak naprawdę go nie było od 12.00... Niby to moja wina, bo nie dopytałem od której DO której godziny przyjmuje, a tylko OD której.
      Siedziałem sobie przez cały dzień i wysłuchiwałem w kolejce opowieści babć o tym co tam słychać u ich wnuczek, prawnuczek, synowych, synów, córek, córkowych... Gdybym tylko jeszcze miał słuchawki! Ale okazało się że właśnie rzeczy która mogłaby mnie w tej trudnej sytuacji ocalić niestety została przeze mnie pozostawiona w domu.
      Pomyślałem sobie że przecież „to nie może trwać dłużej niż godzinę” a więc machnąłem ręką na zaplecze audio.
      A jak bez muzyki żyć?
      Wchodze sobie do ośrodka zdrowia z uśmiechem na twarzy... Tup tup tup. Pytam się niezbyt miłej, ale na pewno zmęczonej pani – „Yyyy od której doktor XYZ przyjmuje?”. Pani mi odpowiada „Od 10”. Podziękowałem ślicznie i podreptałem do kolejki. Ona okazała się długa jak mur chiński albo kolejka po szynkę za komuny. Rzuciłem okiem na jeden koniec, potem na drugi i zapytałem dość cicho:
      „A kto z państwa jest ostatni w kolejce?”
      Odpowiedziało mi milczenie...
      „Kto z państwa ostatni?!” – Powtórzyłem.
      „Cooo... kto... tam pan taki siedzi...” – Mruknęła jakaś pani.
      W końcu namierzyłem koniec kolejki i stanąłem pod ścianą...

• Przez Tony
      Potrzebuje pomocy, jestem studentem biotechnologii I stopnia na pierwszym roku i muszę zrobić prezentację z Fizyki na temat "Statyka sił w biologii i medycynie (Stabilność i równowaga, równowaga ludzkiego ciała, dźwignie, łokieć, biodro etc.). Nie za bardzo umiem fizykę i nie wiem jak się za to zabrać. Dostałem informację od wykładowcy że mogę wspomóc się książką która jest w języku angielskim co niestety jest dla mnie lekkim problemem. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

• Przez Naarhaf
      Cześć, mam pytanie, może trochę głupie ale z drugiej strony to wymaga dodatkowego nakładu pracy na inne przedmioty niż te maturalne.
      Otóż mam możliwość mieć pasek w 2kl. LO 1kl ukonczylme ze srednia 4,55 w drugiej mam tylko 9 przedmiotów, chemia,biologia,polski,matma,ros,ang,etyka,wf,his i społeczenstwo - ze wszystkich przedmiotów jestem w stanie wyciągnać 4/6-(chem bio,ros) tyle, że wraz z wyciągnieciem ang i his wymaga to większego nakładu pracy a chciałbym się do matury przygotować.
      Olać to i robić co mam robić czy nie ?
      Ogólnie mój plan to przez wakacje przerobić 1 część rozsz. bio i chem + chemia nieorganiczna pazdry jako wprowadzenie, następnie gdy oni będą przerabać część 1 zacznę 2 powinienem skończyć do marca/maja i następnie część 3, w między czasie chemia organiczna Danka + zbiór zadań z organicznej. Raczej nie mam zamiaru robić 5000 książek ,po prostu przerobie podręczniki które są w programie + max 3 jakieś dodatkowe książki.

Wiem, że pytanie zdaje się głupie ale po prostu wiecie... gdybym to olał to takie his i społ. leciałbym na 2 a wolny czas zagospodarowałbym chemia/biologią. Ale z drugiej strony pasek korci... Lecz boję się, że nie ogarnę rzeczy do matury i przez reszte życia będę pluł sobie w brodę... A roku nie mam zamiaru w domu przesiedzieć, już raz przesiedziałęm... a raczej w szpitalu na arytmie.

• Przez Qassais
      Materiały które oferuję są bardzo dokładne i przejrzyste (nie jest to ksero odręcznych notatek bądź ksero książek!!), zawierają wiele obrazków oraz schematów, tabeli.

Łącznie ponad 20 działów, około 400 stron. Obejmują cały materiał omawiany w liceum.

Przydadzą się każdemu kto marzy o dostaniu się na medycynę bądź inne pokrewne kierunki. Idealne do przygotowania zarówno do poziomu rozszerzonego jak i podstawowego.

Przystępna cena.

Więcej informacji na PM lub email qassais@gmail.com