-
Ogłoszenia
-
Nowa Wersja Forum 28.07.2016
Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl
-
-
Zawartość
39 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
1 Licznik lajków.O szluwka
-
Tytuł
- Urodziny
Informacje profilowe
-
Ostatnie wizyty
1 695 wyświetleń profilu
-
*oczywiście nie elektrony, a promieniowanie
-
BaSO4 jako kontrast w RTG: co się dzieje z siarczanem baru, gdy absorbuje elektrony?
-
Rozwiązaniem jest kupowanie produktów ekologicznych z certyfikatem. Jedząc tylko swoje nie masz pewności, czy nie zawierają więcej niż dopusczalna norma np metali ciężkich, bo nikt tego nie bada.
-
w każdej grupie znajdą się tacy wariaci, ALE... warto mieć umysł otwarty i samemu poszukać u źródła jak to naprawdę wygląda z przemysłową hodowlą, uśmiercaniem. Po drugie można zrobić eksperyment i przejśc np na miesiąc na dietę wegeteriańską/wegańską i zobaczyć, że wow, bez mięsa da się żyć, jest smacznie i można inaczej. Chociaż uważam, że jeśli organizm bardzo domaga się na przykład jedzenia serów to trzeba jeść zgodnie z apetytem. Tyle, że weganizm wymaga suplementacji B12 i chyba jeszcze czegoś (nie wiem, bo się tym nie interesowałam). Ogólnie kwestia wege stała się tak drażliwa, że z wielkimi obawami zaprosiłam znajomych do restauracji wegańskiej, ale zgodzilli się, zjedli i... było pycha! A na dodatek usłyszałam takie coś ,,smaczne te buraczane burgery, w przeciwieństwie do mięsnych nie czuję się ociężały i ospały, a jestem zupełnie najedzony". Wegeterrorystom niestety nie udowodni się, że to co mówią jest nieprawdą lub ,,prawdą" niekompletną (,,mleko truje"), nie pokazują obiektywnej prawdy. A wg mnie do problemu trzeba podejść z paru stron.
-
zbyt częste i agresywne mycie szamponami nie pomoże. Idź do dermatologa.
-
od stycznia matury? Zależy jakie macie tempo, ale wedłu mnie to bardzo wcześnie, sama zaczynałam matury robić w jakoś w kwietniu (kilka na tydzień).
-
komisy trwały trzy dni, codziennie ok10 os zdawało
-
40 może nie, bliżej koło 30 osób dostało
-
czasem kolega z ławki nie wytłumaczy dobrze zadania z chemii czy biologii, jeśli się czegoś nie potrafi to kursy mogą pomóc, nauczyć. A w szkole wiadomo, zadania z chemii rozwiązywane jednym sposobem, sama miaam pryzpadek,że nie wytłumaczył innym sposobem (takim,który bym zrozumiała). Czasem cięzko jest załapać. Argument o studiach jest słaby, oczywiście jeśli kurs na tylko i wyłącznie być motywatorem to nie ma sensu. To jak nauczysz się dwóch przedmiotów do matury ma małe znaczenie czy na studiach sobie poradzisz...
-
możesz też pójść na łatwiznę i kremów z amoniakiem używać do czego tam chcesz. Składu nie mają tragicznego, o ile gliceryna cię nie zapycha (jeśli chodzi o twarz). Nawilżać możesz innym kremem, jeden kosmetyk nie musi być od wszystkiego.
-
akurat z tym, że im bardziej odpowiedzialny zawód tym wyższa pensja chyba nie ma co dyskutować...
-
na nowych uniwerkach otwarli też dentystyczny?
-
ach, house'a się nie ogląda od pierwszego sezonu, bo to same nudy . Seriale nigdy do mnie nie przemawiały ani nie wciągały, jedynie house'a całego oglądanęłam. Chirurgów widziałam jakiś nawet ciekawy ,,sezon" i na tym koniec. Polskie seriale typu barwy szczęścia, ranczo są według mnie żenujące.