-
Ogłoszenia
-
Nowa Wersja Forum 28.07.2016
Widzisz problemy skontaktuj się z Nami: redakcja@biomist.pl
-

Tyiu
Użytkownicy-
Zawartość
95 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
1 Licznik lajków.O Tyiu
-
Tytuł
- Urodziny
Informacje profilowe
-
-
Widzę, że homofobiczne i nienawistne posty zostały usunięte, co mnie cieszy. Taki news, ciekawostka, że na tegorocznej Paradzie Równości 3 czerwca będzie korowód naukowców (https://web.facebook.com/events/656275777896970/), paradę wspiera m.in. prof. Vetulani, ale odzew jest większy. :-)
-
Co świadczy o poziomie tego forum.
-
A czy ktoś tu mówi o przywilejach? Chodzi o prawne uregulowanie małżeństw grupowych bez żadnych przywilejów. Przywileje to mają dzieci, kobiety w ciąży czy niepełnosprawni.
-
Wypaczona zwłaszcza u Ciebie, patrząc po Twoich wpisach z sąsiednich wątków.
-
Nie będę dyskutował z kimś, kto wypowiada się w ten sposób. Jeżeli uważasz, że Twoja obraźliwa i wulgarna wypowiedź wyżej jest w porządku, to tym bardziej.
-
Może dlatego, że islamski fundamentalista nie stosuje się do tejże tolerancji? Nie widzę w tym hipokryzji, napisałem wyżej dlaczego, jeśli ktoś nadal ją dostrzega, trudno. A zdanie ''co za różnica, homoseksualizm czy poligamia?'' - no, jeśli ktoś nie dostrzega różnicy to ciężko z kimś takim dyskutować, bo homoseksualista też może być poligamistą, a może być i monogamistą. Mając sceptyczne podejście do związków poligamicznych, mam je zarówno wobec takich związków z osobami tej samej co i przeciwnej płci. Swoją drogą to w USA chyba są w niektórych stanach regulacje prawne dla takich związków.
-
Jak to nie wiemy? Redaktorzy Frondy już dawno udowodnili, że Bóg żyje.
-
I nie forsowali zakazów czy nakazów w prawie, bo tak jest też w ich religii.
-
Myślę, że to podobna wybiórczość, jak na Frondzie. Naukowcy powiedzą coś co pasuje do ich światopoglądu to przyklaskują, a jak powiedzą coś przeciw to zaczynają gadać, że to spisek.
-
Tak, napisałem, że rozumiem ;-).
-
Zmieniliśmy tradycje względem niewolnictwa, traktowania kobiet czy rozwodów i myślę, że wyszło to naszej cywilizacji na dobre. Kościół niestety wiele razy w historii sprzeciwiał się postępowi naukowemu i kulturowemu i tak też jest tym razem.
-
A ja myślałem, że na straży sprawiedliwości i moralności. Jeśli jakaś tradycja jest zła to ją zmieniamy wraz z postępem społecznym, naukowym, kulturowym. Rzecz oczywista.
-
Argumentów wobec czego? Ja przecież wiem, jakie jest oficjalne nauczanie z Watykanu w tej kwestii, ale Watykan sobie a polski Kościół czy fanatycy katoliccy sobie. To nie czepianie się Ciebie, po prostu ciekawy jestem co zrobią tacy ludzie jak Ty gdy KK zaakceptuje małżeństwa jednopłciowe, bo ja znam katolików (głównie heterycy) którzy czekają na taką decyzję kościoła bo uważają że obecne nauczanie w tej kwestii i brak sakramentu małżeńskiego dla par jednopłciowych jest dyskryminujące i nieetyczne.
-
Rammar, mały off top - masz super nagranie w podpisie. Oczywiście nie dlatego, że dziecko uderzyło kota, tylko z uwagi na kontratak :-D.
-
Wiem o czym mówię. Podałem analogię do kierunku, który ja studiuje. Jeśli nie jest to adekwatne to zamiast lekceważąco odpisywać, wystarczy wyjaśnić dlaczego. Co zresztą wyżej ktoś bardziej ''wiem, więc się wypowiem'', niż Ty, już to zrobił.