• 0
junikon

wzdęcia

Question

7 answers to this question

• 0

Przyczyną wzdęć może być także nietolerancja laktozy. Zależnie od stopnia niedoboru laktazy, objawy przyjmują różne nasilenie.

0

• 0

Przyczynami wzdęć są bakterie jelitowe, które wywołują gazy. Myślę żeby zwiększyć spożywanie produktów mlecznych fermentowanych jak kefiry,  jogurty, mleko aby wpłynęły na stan wewnętrzny flory bakteryjnej. Ja na początku myślałem, że wzdęcia są wywołanie nadmiernym połykaniem powietrza podczas konsumpcji, ale nie wiem czy to prawda.

0

• 0

chyba nie, bo w końcu się odbija wtedy po jedzeniu ;-) A wzdęcia są od rosnącej objętości w jelitach, podczas gdy takie powietrze nie zwiększałoby za bardzo swojej objętości.

0

• 0

Przyczyn powstawania wzdęć jest sporo: połykanie powietrza, nietolerancja laktozy/glutenu, spożywanie "bączkopędnych" potraw. Nie jest to tak jednoznaczne. Jak sobie radzić? Wypadaloby iść do lekarza by potwierdzić przyczynę. Jeśli by się okazało, że te wzdęcia to nie jakaś poważniejsza sprawa to albo espumisan, albo napar z kminku, mi czasami też pomagał węgiel leczniczy.

0

• 0

Bardzo ważne jest to, byście w odpowiedni sposób podeszli do tego tematu. Pamiętajcie, że jeśli macie zanieczyszczony organizm, to może wiązać się to z wieloma problemami. Właśnie dlatego warto zajrzeć do https://www.maczfit.pl/blog/jak-oczyscic-organizm-z-toksyn/  i dowiedzieć się, w jaki sposób najskuteczniej podejść do tematu oczyszczania organizmu z toksyn. 

0

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz